torsdag 19 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn



Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.
Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.
Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.

8 kommentarer:

Anneli Sjögren sa...

Jag är mycket kritisk till vaccinering!! Jag är inte vaccinerad och ingen av mina 5 barn heller!
Ju mer jag läser om vaccinering ju mer blir jag övertygad om dess kontraproduktivitet och rent av farlighet!!
Med rätt näring, lagom hygien och annat som gynnar hälsan (motion bl a) boostar man immunförsvaret så att man klarar av de sjukdomar man drabbas av. Då behövs inga vaccineringar!
Men tro inte på mig!! Sök gärna fakta själva!!
Bl a här:
http://vaccin.me/2012/04/16/vaccinernas-verkliga-verkan-manga-manniskor-insjuknar-allvarligt-trots-gott-om-antikroppar/

Anneli Sjögren sa...

Glömde att klicka i rutan för uppföljningskommentarer...!! Gör det nu!! :D

Vera sa...

Jag håller med dig till viss del Anneli eftersom jag vet att biverkningarna av vaccin kan vara förödande (det har vi ju läst om) och det är inte alltid av godo. Men i många fall så har det ju räddat liv - och det får vi inte förglömma (det syns ju inte på samma sätt).

Det är ju det samma med cellgifter och cancer för att ta ett exempel. I många fall kan ju cellgifterna ta kål på människan (det är ju inte riskfritt), men det kan också öka dina chanser att överleva. Vad skulle du välja?

Men i många fall så måste man börja någonstans, och i detta fall är det svårt att ge dessa människor rätt kost, näring som gynnar deras immunförsvar när de lever i total fattigdom och där de har andra sjukdomar än vad vi har här. För dem kan det handla om överlevnad.

Så det är en komplex situation helt klart. Sedan skulle jag nog inte bli övertygad för att jag läste på en site där alla är övertygade om att vaccin är av ondo. För det är klart att om de är övertygad om att det är farligt, så kommer de rikta in sin information om att så är fallet.

Möjligtvis om de var vetenskapligt skrivna. ;)

Kram, karma och kärlek

Anneli Sjögren sa...

Ja, det här kan man nog diskutera lääänge...!! Och ditt exempel att det är snabbare hjälp att vaccinera än att få i folk näring så har du en poäng!
Sidan som jag länkade till är bara en av många, och det finns massor av vetenskapliga studier och undersökningar gjorda som stödjer vad de skriver om på den sajten - jag har bara inga adresser dit, utan den som är intresserad får själv leta vidare.
Tyvärr är det nästan alltid läkemedelsbolagen som forskar på vacciner (och annat) och de publicerar förstås bara studier som visar det de vill - allt annat åker i "stora arkivet..."!! Follow the money säger jag bara...!
Vad gäller cancer så tror jag inte att jag skulle vända mig till läkarvetenskapen om jag fick det - av samma anledning som att jag inte vaccinerar mina barn. Jag mammograferar mig inte heller!
Skulle jag få cancer så skulle jag försöka bota mig med Raw Food, modersmjölk och skratt!! Men det är jag det...!
För den som vill och orkar finns massor av information på nätet om både vaccinationer, cancer och annat - det är bara att googla, och sen har man hur mycket som helst att läsa!!

Vera sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vera sa...

Jag är nog inte riktigt på samma nivå som dig Anneli. För jag har svårt att se att rawfood, modersmjölk och skratt hjälper att bota cancer. Däremot så påverkas vi av det vi äter, givetvis - men då ska vi göra det hela tiden och inte då vi blir sjuka - för att minimera riskerna att bli sjuka.

Nu kan ju även den mest sunda människa bli sjuk eftersom det också handlar om gener och du är faktiskt inte bara det du äter utan även det som dina mamma och mormor åt, och gener är ju svårt att slåss emot tyvärr. Sedan påverkas vi en hel del av miljön också.

Jag tror definitivt på raw food - det är nyttigt, fräscht och gott. Jag tror på skrattet - det gör om inte annat livet lättare att leva och modersmjölk... Ja, nu vet jag inte riktigt vad du menar med det - men jag antar du syftar på att vi grundar vår motståndskraft mot sjukdomar genom modersmjölken?

Och ja, det är klart att pengar styr - pengar styr allt. Det är oerhört sorgligt och jag tycker som du - man petar i sig alldeles för mycket tabletter och piller för att istället ta redan på var obalansen är (och där givetvis läkemedelsföretagen styr och ställer). När man talar om hjärnan så talar man om obalanser, och det borde vara så i resterade delar av kroppen också.

Nu känns det som jag lämnat vad detta inlägg handlar om - och det är som du säger något som kan diskuteras i evighet. I detta fall så tror jag vaccinet är något nödvändigt för att människor ska överleva. Sedan kan det diskuteras om vi behöver det här i Sverige.

Vera sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anneli Sjögren sa...

Ja, vi ska inte älta det här... det är helt OK att ha olika åsikter!! Men jag vill bara bemöta din svarskommentar:
Att dricka modersmjölk har visat sig döda cancerceller, och försök har gjorts på att odla cancerceller i modersmjölk, men det går inte!!

Självklart borde man äta så nyttigt man bara kan hela tiden och inte bara om man skulle bli sjuk, men samtidigt får man ta med i ekvationen att glädje/lycka höjer immunförsvaret och dess motsats sänker det! Det är därför av yttersta vikt att försöka vara så glad och lycklig man bara kan!! Så om man tvingar sig att äta det man tycker är maximalt nyttigt men längtar efter bullar eller vad det nu är så mår man ju inte så bra och följdaktligen mår inte immunförsvaret bra heller...!! Det är en balansgång det där...!!
Senare tids forskning har visat att gener inte alls styr i den utsträckning man förut trott. Läs t ex "Tro, dogmer och biologi" av Dr Bruce Lipton.
Ett annat boktips är "Forskningsfusket" av Docent Ralf Sundberg.
Over and out från mig!! :D
KRAM!!