tisdag 23 augusti 2011

Vad väljer du för el?


Vi har ju precis flyttat och vi har Göteborgs Energi sedan länge, men vi har nu fått förfrågan om att välja vilken el vi vill ha, och om vi vill ha rörligt eller fast pris. Det är klart vi väljer "bra miljöval" när det gäller elen men det kostar givetvis mer. Men genom att välja fast pris i 2 år så tjänade vi in några ören så det blev inte så mycket dyrare.  Vi betalar absolut - men ibland känns det så fel! Varför ska vi betala mer för att vi värnar om vår miljö? Det borde ju onekligen vara tvärtom!

(så, nu har jag klagat färdigt, och jag vet att genom vårt val så slipper jorden belastas så mycket och det är belöning nog). Det är inte alltid lätt att vara hjältinna, och det kostar helt klart!

måndag 22 augusti 2011

Second hand is the new black


Fick min underbara väns förra vinterjacka i present. Ingen blir så glad som jag då jag älskar att använda kläder som andra haft (och Cilla har bra smak), och för att det också sparar på miljön! Nu behöver jag inte köpa en ny vinterbonad då kappan jag haft i över 5 år fick pensioneras i våras. Visst är den snygg? Och jag ska själv virka/sy en sjal till hösten i ekogarn - men jag vill inte riktigt avslöja hur än - men tydligen så har Paul Smith snott min idé!  Men det kommer bli så snyggt!