torsdag 19 april 2012

Den här bloggposten vaccinerar 95 barnJust nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.
Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.
Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.
Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj.

tisdag 17 april 2012

"the mad lady and her cat"


Igår var jag och T och köpte en stringhylla hos en kvinna som kallade sig själv för "the mad lady and her cat" som jag skänkt en bokhylla till för ett tag sedan (hon fick lite gardiner och annat också) och hon såg vi gillade retroprylar så hon sade vi kunde få köpa en stringhylla av henne. Vi hälsade på och hon hade verkligen prylar överallt - så det gick knappt att röra sig i hennes lägenhet. En väldigt rar kvinna med ett stort hjärta av guld vill jag tillägga.  Vi fick även på köpet en stringlampa och en annan stringgrej (som min farmor och farfar hade) där man kan sätta sina rostade mackor - en egentligen totalt onödig pryl, men ack så charmig. Precis när vi skulle gå så gav hon mig en "turgumma" i porslin och sade att den kommer föra tur med sig, och vad tror ni händer?

Jag köper en trisslott och vinner 50 kronor (det kan bli mer?) och sedan fick jag ett samtal om att jag vunnit en SPA-weekend på svanenmärkta Villa Fridhem för två personer genom en tävling som Earth Hour Sweden hade i samband med Earth hour. Hela kitet har ett värde på ca 5000 kronor. Så vi åker nog dit i höst när allt lugnat ned sig aningen - då får vi i alla fall en semesterhelg som vi kan se fram emot. Som egna företagare så är det ju svårt att få tid till det annars och med tanke på att vi har andra heltidssysslor bredvid företaget så är det ännu svårare att få den tiden. 

Tänk vilka spännande möten man har i livet. Denna helt fantastiska kvinna kommer jag alltid minnas med glädje, och "turgumman" får hänga med oss nu. 

söndag 15 april 2012

veckans in:ut

veckans in:
2 vinglas, finska kyrkans second hand
1 set kartong för scrapbooking, gåva från vän
1 kopp, gåva av vän
1 par strumpor, gåva av vän

veckans ut:
1 par tights, går ej laga, soporna
1 par trasiga underbyxor, soporna
1 par strumpor, sönder, soporna

Summa: +2. Svårt att råda över gåvor. Men försöker plocka ur min garderob och rensa. Ta bort allt jag inte använder. Vad gör ni denna söndag?