fredag 9 mars 2012

dressed for sucess?

Någon var nyfiken på kjolen jag köpte på emmaus, så här kommer den. Nja, strumporna matchar antagligen inte jättemycket, men de är ekologiska och jag blir så himla glad av dem. 

torsdag 8 mars 2012

radiokrönika på internationella kvinnodagen

Det är Internationella kvinnodagen idag och min kusin Mia är dagens krönikör i P4 Dalarna. Klicka på fotot och lyssna. Oerhört bra, och viktigt.

Foto: coldheart.se

måndag 5 mars 2012

i´m in love with vitkål


Jag älskar vitkål! Vitkål är en riktig suverän och billig grönsak fullproppad med vitaminer och mineraler (mycket c-vitamin). Sägs förebygga cancer (främst grönkål), innehåller även pektin som ska sänka blodsockret, renar kroppen och ska minska det dåliga kolesterolet. Kål ska även vara bra för levern och innehåller probiotika vilket är riktigt bra för magens tarmflora.

Vitkål är hur lätt som helst att riva och blanda med vinäger, bra olivolja, salt och peppar och det så himla gott ju mer den får "stå till sig". Jag använder även kålen som ett substitut för pasta, ris och potatis. Jättegod att äta rå och dippa som snacks, ugnsrostad vitkål, stuvad vitkål, marinera vitkål. Ja, användningsområdena är enorma. Vitkål är respekt helt enkelt. 


Källa & foto: Hälsosidorna

söndag 4 mars 2012

kyss mig

En blandning av Håkan Hellström och The Moniker? Men himla glad blir jag av den i alla fall. Jag vill ha det sådär trallvänligt på våren så jag känner för att dansa fram.


veckans in:ut

Veckans In:
1 blommig kjol, emmaus

Veckans Ut:
1 glas, trasigt, sopsortering

Summa: 0. Vad härligt att det gick jämt ut. Kjolen var så himla fin och blommig så jag kunde inte stå emot den. Den ville in i min garderob helt enkelt. Har förövrigt börjar gå powerwalks och det är så himla skönt att komma ut än att vara inne på gymmet och gå där. Så jag ska försöka ta mig ut några dagar i veckan. Har installerat "runkeeper" på iPhonen som även går att ställa in på walking, och den berättar var 5:e minut hur långt jag gått och hur fort. Så i helgen har jag gått 9.7 km. Gott.