onsdag 8 februari 2012

tävla med Lyckobacken


Nu kan du tävla med Ekonördarna från Lyckobacken där du kan vinna en rökelsehållare Flower och valfri rökelse och te från vår webbshop. Så kika in hos dem och tävla. Det enda du behöver göra är att välja vilken rökelse och vilket te du önskar innan fina Malin drar vinnaren på måndagsmorgon den 13 februari, i deras blogg (klicka på deras länk här ovanför). Lycka till. 


hur du snabbt gör eget torrschampo!

bild lånat från nätet

Vaknade med aningen fett hår i morse och hade inte tid att tvätta det då det alltid får självtorka. Men jag brukar ta havregryn och mala ner dem mellan handflatorna så det blir ett puder (eller köra i en mixer är lite mer effektivt) och sedan ha i det i håret. Vet inte riktigt var någonstans jag läste det, men det fungerar verkligen. Det tar bort fettet och håret kan vara en eller två dagar till utan problem.

måndag 6 februari 2012

köttfri måndag


Köttfri måndag är ett bra initiativ tycker jag bra, fast för oss som äter mycket vegetariskt så blir det flera gånger i veckan. Här kan du få tips på vegetariska recept hela veckan lååång. Idag blev det en en egen variation av "Heta kikärtor med spenat". Jag gjorde några ändringar som alltid. Har svårt att hålla mig direkt till ett recept. Så här kommer min version.

Ingredienser: 

  • 2 gula lökar*
  • 1 påse färsk spenat
  • 2 burkar kikärter*
  • 2 dl creme fraische*
  • 3 vitlöksklyftor*
  • 1/2 pressad citron*
  • 1 msk olja*
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar*
4  portioner fullkornsris (vi gjorde extra så vi hade lunch imorgon också)

Gör så här:

  1. Fräs löken i olja. Vänd sedan ner spenaten och låt fräsa med tills all vätska kokat in.
  2. Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner kikärterna i olivolja, pressad vitlök, citron och krydda med spiskummin, svartpeppar och salt.
  3. När kikärtorna fått stå till sig så lägg över dem i löken och spenaten och låt dem värmas upp tillsammans. Servera de heta kikärterna med fullkornsris, och massa sallad. 
Resultat: Supergott var det verkligen. Vi gjorde så vi fick till morgondagens lunch då vi båda är hemma. Jag kommer definitivt att göra det igen.

söndag 5 februari 2012

Why do people say...


“Why do people say ‘grow some balls?’ Balls are weak and sensitive! If you really wanna get tough, grow a vagina! 
        -Betty White

veckans in:ut

Veckans in:
1 väska från Marc Jacobs
2 jackor, ärvt av kompis
1 kjol, ärvt av kompis
2 par pyjamasbyxor, ärvt av kompis
2 varmare tröjor, ärvt av kompis
1 tunnare tröja, ärvt av kompis
1 kofta, ärvt av kompis


Veckans Ut:
1 dvd, poweryoga, loppis
2 halsdukar, myrorna
2 väskor, loppis & väninna
1 gammalt täcke, sopor
3 mindre handdukar, myrorna
2 stora handdukar, myrorna
2 gardinomtag, loppis
5 dukar, loppis
2 lakan, loppis
1 trasigt lakan, soporna
2 stora handdukar, myrorna
2 par gardiner, loppis
2 kuddfodral
1 påslakan, loppis
1 kattnät, säljas på tradera
1 kofta, loppis
1 par örhängen, loppis

Summa: -20. Jag har varit i vårt linneskåp och slängt ut en hel del med inspiration av Pernilla. Det är så skönt hon ger tips på jag kan ta tag i just det området. Nu blev det lite från hatthyllan med. Det jag tycker är svårt att göra mig av med är saker jag får av min älskade mormor. Men hon blandar hej vilt från saker hon vunnit själv och vad hon köpt på loppisar. Så nu har jag sagt till att jag endast vill ha det hon själv haft och betytt mycket för henne (som hennes lakan som hon broderat själv till sitt giftermål som jag numera använder som gardiner).