lördag 13 augusti 2011

Skyll dig själv

Man: Hej, jag skulle vilja rapportera ett rån.
Polisen: Jaså, ett rån säger du? När skedde det?
Man: Jag gick på Dundritch street och en man drog fram en pistol och sa: ”Ge mig alla dina pengar.”
Polisen: Och gjorde du det?
Man: Ja, jag samarbetade.
Polisen: Så du gav mannen dina pengar utan att kämpa tillbaka, kalla på hjälp eller försöker fly?
Man: Jo, men jag var livrädd. Jag trodde att han skulle döda mig!
Polisen: Mmm. Men du samarbetade med honom. Och jag har blivit informerad om att du är ganska generös också.
Man: Jag ger till välgörenhet, ja.
Polisen: Så du har en vana att ge bort pengar.
Man: Vad har det att göra med denna situation?
Polisen: Du gick medvetet ner Dundritch Street i din dyra kostym när alla vet att du gillar att ge bort pengar, och så lät du bli att slå tillbaka. Det låter som du gav pengar till någon, men att du nu känner donationsånger. Säg mig, vill du verkligen förstöra en mans liv på grund av dina misstag?
Man: Det här är löjligt!
Polisen: Detta är just vad våldtagna kvinnor möter när de försöker få sina våldtäktsmän inför rätta.
Man: Fuck patriarkatet.
 
/ Läst på UnderbaraClara

onsdag 10 augusti 2011

Ett bad och ett glas rosé



Har nu jobbat första passet (28 timmar), och är helt mör i kroppen efter ha haft över 3 veckors semester. Men det kändes skönt för jag kände mig stark och motiverad, vilket jag saknade innan. Nu är jag hemkommen och tagit mig ett bad med Lulu´s bodybutter som fick smälta i badet, så nu doftar jag som en ljuvlig, liten chokladpralin. "På den", så blir det ett glas  ekologiskt rosé, kattgos i sängen och ett seriealbum  från Galago då grabbarna ser på fotboll. Det kunt vart värre!

tisdag 9 augusti 2011

Project Save the Earth

Den 4 september 2011, så kommer Project Save the Earth hållas i Flunsåsparken mellan 11-18.00 på Hisingen. Det är en festival som startade 2007 och samlar flera begrepp under samma tak såsom kost, hälsa, ekologi, fred, rättvisa, barn och ungdomars framtid, de äldres välmående, djuromsorg med mera. Det kommer vara föreläsningar, musik, trollkarl för de minsta barnen, samtidigt som du kan gå runt och titta på alla saker som finns att köpa/prova/testa.

Vi var där förra året och det var en härlig dag, där vi strosa omkring, lyssnade på föreläsningar i solen och köpte ekoprodukter. I år kommer vi själva stå där med vårt företag. Så om du är nyfiken på att träffa oss, så är du välkommen dit den 4 september. Är det någon särskild produkt du vill köpa/nyfiken på ur vårt sortiment så maila oss innan, så tar vi med det upp. Ska bli så himla kul!

måndag 8 augusti 2011

Wow, liksom

En del av vår musiksamling. Hyllan hittade jag i soprummet...

Nu börjar jag längta efter fredagen då vi ska på Way Out West och se bland annat Explosions in the sky, Thåström, Robyn och Prince. Vår musikälskande vän Thomas från Stockholm dyker ned så klart, och ska tillbringa några dagar på Sveriges framsida. Ska bli riktigt roligt!

söndag 7 augusti 2011

Ugnabakade, vackra päron med kesogrädde

Min älskade blev så sugen på efterätt idag, och eftersom jag köpt goda ekologiska päron, så blev de grunden till receptet. 


Detta behövs: (4 pers)

2 päron
En skvätt grädde
2 msk riktigt smör
2-3 msk keso
kanel efter smak
agavesirap

Gör så här: Skölj päronen, och dela dem och ta bort kärnnästet. Lägg dem i en liten pajform med någon klick smör och in i ugnen i ca 15 minuter i 150 grader (tid kan variera beroende på hur mjuka man vill ha päronen). Under tiden vispar du grädden och blandar med keso. Sedan serverar du dem på ett vackert fat, med en klick kesogrädde, pudra dem med valfri mängd kanel och till sist ringlar du lite agavesirap över (och smöret som smält i ugnen). Hur himla gott som helst.