lördag 21 januari 2012

avig maria


Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar".

Jag är så hejdlöst förälskad i Mia Skäringer. Hon är verkligen min idol, och någon som jag verkligen känner igen mig i, och som säger det där som ingen annan vågar säga. Finns ingen som klär av sig så naken och vidgar sitt innersta så mycket som hon gör. Så det nästan gör ont i mig. Men fy fan vad bra hon är. Om du missat hennes Dyngkåt och hur helig som helst - se den. Nu. En sorglig och rolig föreställning om att vara kvinna. Glöm inte bort att andas bara.


Åh, vad jag längtar efter att få läsa Avig Maria. Har någon läst den? Jag har nog läst "dyngkåt" hur många gånger som helst. Det är min bibel. Hon är helig den dära, Maria. Hur helig som helst. Amen.

home is when i´m alone with you

Nä, nu får det bli lite finare titlar här ibland så det piggar upp och överraskar istället. Under denna rubrik döljer sig ett tips faktiskt. Eftersom vi numera är studenter så får vi snåla på allt. Men det betyder också att vi inte är lika nonchalanta att slänga helt onödiga saker som tex disktrasan. Vi köper miljövänlig och kompostbar disktrasa (det fungerar utmärkt med lin eller annat material också givetvis). 

Istället för att kasta den i komposten när den börjar lukta illa, så kokar jag bort de äckliga bakterierna. Jag kokar upp en kastrull med vatten och såpa och när det börjar koka så stänger jag av platta, och låter den ligga där i 5 minuter innan jag sköljer den i kallt vatten. Sedan luktar den himla gott och kan användas igen. Den håller väldigt länge om man gör så här istället. Ja, i flera månader...

fredag 20 januari 2012

vera de luxe?

Så här ser jag ut i morse efter ha sminkat mig med det 100 % naturliga mineralsminket som jag testar just nu. Det lyfter verkligen fram mig och ger mig lyster på ett enkelt sätt (lite puder, rouge, lite ögonskugga och världens bästa mascara från terre dÓc). Jag som känt mig så grå och trist (det ser lite gult ut, men det är ljuset). Helt plötsligt känner jag mig fin trots lingonvecka. Jag gillar den känslan.

torsdag 19 januari 2012

reflektion, teorier och cigarrer...

Just nu håller jag på att reflektera över varför Sinead o´Connor under en konsert 1992 där hon framförde Bob Marleys låt "War" höll upp ett kort på Påven och skrek till publiken: "Slåss mot den riktiga fienden". Min uppgift är att ur olika teorier förklara vad som gjorde att hon gjorde det hon gjorde. Min hjärna är trött efter en heldag i skolan så jag säger som Freud en gång sade (när han var trött på libido kanske)?:

 IBLAND ÄR EN CIGARR BARA EN CIGARR!

modets offer

 Klicka på bilden så kommer du till svt.se

Vi såg denna i måndags och det känns ju inte så himla kul och veta att  de ekologiska kläder jag köper på "stora kedjor" antagligen inte är så bra, eller om de ens är ekologiska? De säger också att svart är en färg som inte går att få fram helt ekologiskt, och jag som nästan bara använder svart i min basgarderob! Sambon kollade sin garderob efteråt och de flesta kläder kom från Kina och Bangladesh, och då använder han mycket märkeskläder. De områdena som är värst. Men det som är värst är hur mycket kemikalier som det används, och hur de som arbetar får lida och dö en långsam och plågsam död. Se den med. Vi behöver öppna våra ögon, och bli medvetna och stoppa vår överkonsumtion av kläder och ställa krav! NU!

i´m in love with mineralsmink!



Ja, jag är visst kär i det mesta som anses ytligt nu. Men som egen företagare i skönhetsbranchen så får jag möjlighet att prova produkter innan vi köper in, vilket vi verkligen VILL göra, så vi känner vi kan stå bakom märket hos våra kunder. Jag är ingen sminktjej (eller kvinna). Jag gillar inte sminka mig alls egentligen. Jag sminkar mig kanske en dag i veckan och då oftast lite mascara, foundation och rouge. Men... nu har jag åkt dit. Nu fattar jag vad folk pratar om när det gäller mineralsmink, och detta märke är riktigt, riktig bra. Grymt bra, och 100 % naturligt.

Vad tycker du om mineralsmink? Har du testat? Och vilket är ditt favoritmärke i så fall?

onsdag 18 januari 2012

ringar på vattnet ... ♥

.sprid det vidare.

no poo!

Jag har börjat tvätta mitt hår med no poo-metoden och använder endast bikarbonat och vinägerskölj då min väninna använt sig av metoden. Hennes hår blev kanonfint, och jag ville se om jag kunde få bukt på min känsliga och torra hårbotten som bieffekt skapade fett hår på närmare en dag eller två trots ekologiskt hårschampo. Det var förvisso inte mitt favoritschampo jag använde, men ibland får man prova på nya saker. Vinäger doftar endast när håret är blött, men sedan luktar det ingenting vill jag påpeka för dem som är skeptiska till doften!

Eftersom jag bara använder ekologisk hudvård så är det väldigt få ställen numera som jag är torr på och behöver smörja - förutom hälar, ena armbågen, hårbotten och ansiktet och då vid vintertid. Min hårbotten är inte ett roligt kapitel eftersom det har kliat, speciellt när det blir utsatt för kyla. Jag misstänker är säker på att det är en konsekvens av alla de gånger jag färgat mitt hår med konventionell hårfärg.

Och ja, det har hjälpt. Eller om det är vinägern som hjälpt till att balansera upp min hårbotten eller båda tillsammans? Kliet är numera borta. Jag är fortfarande lite torr och "fjällar" lite, men inte alls i samma mängd som innan (PUST). Jag tror om jag fortsätter så kommer det att ta bort det torra också. Jag gör en oljeinpackning med argan eller kokolja för hårbotten emellanåt också som får sitta i ett tag. Då får jag använda bikarbonat två ggr för att få bort det "feta". Ibland tre gånger. Till våren kommer jag nog gå över till mitt favoritschampo, John Masters Organics Zink & Sage-schampo som doftar ljuvligt av smörkola, men man vet aldrig!

Bilderna är lånade från nätet!

Ps: Det finns bikarbonat, vinegar rince och arganolja att köpa i vår webbshop för dem som är nyfiken dvs.

tisdag 17 januari 2012

redemption song


Jag får väl skryta lite för min kusin, Mia. Detta är en ny duett som hon sjunger med danska bandet, SuperCharger. Mia är dessutom vegetarian och använder sig av mycket ekologiskt och naturligt hudvård. Dessutom sjunger hon i Crucified Barbara som snart ger ut sin tredje skiva. Hell yeah.

soja is my new black


Jag misstänker eventuellt att jag kan lida av mjölkallergi, vilket i sig är ganska så långsökt. Men, du är det dags att testa om det är så. Så nu får det bli laktosfritt, soja och mandelmjölk (ev. andra alternativ också) framöver. Så får vi se om "maggen" blir lite gladare?

we can do it!


En pepp till mig själv!
1. 45 h gym idag, yeah...

måndag 16 januari 2012

polkagrisrandiga burkar


Jag var på Frälsningsarméns loppis för några dagar sedan och fann två polkagrisrandiga burkar och blev så överförtjust - vilket fynd! Så den ena får stå i köket och den andra står i hallen vid vårt lilla kontor, där vi gömmer våra pennor. Se även stringkonsollerna som vi hittade för en 100-lapp (se bilden). De var riktigt skitiga, men vi tvättade av dem, och de blev riktigt fina. Hade sedan ett hyllplan kvar från vår första stringhylla vi köpte. Så den blev perfekt i kontoret att ställa pärmar och lite annat fint på.

i need money for a new Chanel!


Jag hittade detta foto hos Ester, och det är taget från Faktums facebooksida. En bild som skapar och triggar igång diskussioner där. Jag kan ju säga att den triggade igång en liten lätt angst i mig, eftersom jag just nu går och suktar efter en väska från Marc Jacobs. Det är en ytlig sida jag inte känner igen hos mig själv - men jag måste ändå bejaka den sidan eftersom den antagligen finns en liten bit av mig som är just så. Frågan är VARFÖR jag vill ha en väska som kostar just 3500 kronor? För mig handlar det om att inte "bara kan gå och köpa den", utan det kräver att jag offrar något för den, och jag brukar gå tills mina kläder/skor/väskor går sönder.  Jag köper sällan nytt. Men blir jag lyckligare med väskan? Jag vet inte. Kunde jag göra något bättre för den summan? Ja, antagligen.

pimpa dina hörlurar

Jag har pimpat mina hörlurar till min iPhone. Jag såg en tjej på tåget  för ett tag sedan som hade fina pärlor på sina hörlurar och jag tyckte det var så himla fint (även praktiskt eftersom de inte trasslar sig heller). Jag undrade dock hur hon hade fått på dem. Sedan glömde jag bort det och av en slump landande jag på blogg där de beskrev hur man skulle göra, så jag började kreera på direkten.

Du behöver: Plastpärlor, vass, liten sax eller kniv och alternativt en skärbräda. Akta fingrarna om du använder kniv. Det tog ca 1-2 timmar för mig.


2. Skär eller klipp upp ena sidan av pärlan.


3. Böj upp pärlan på saxen (eller annat redskap). För sedan hörlurs-sladden över pärlan "gap", och dra ut saxen ur pärlan så den sluts om sladden.


4. Första pärlan på plats. Det är lite krångligt, men man får snabbt grepp om det.


5. Voilá! Här är de färdiga resultatet. Jag valde mycket pastellfärger eftersom det påminner mig om 50/60-talet och det gör mig så glad.


söndag 15 januari 2012

heja iggy!

Hittade denna bild hos Lady Dahmer, och blev helt lycklig. Iggy gör inte bra musik - han har fattat. Poängen.

laktosintolerant?

Jag har den senaste tiden fått  lite ovalformade utslag på magen. De varken kliar eller är till besvär - men det verkar ju lite konstigt de dyker upp "bara" sådär. De bleknar sakta  bort. Tänkte först det var min naturliga parfym som gav utslag, men det är bara på magen de framträder. Min vän sade att barn brukar få runda och röda utslag när de inte tål mjölk. Så frågan är om det är mjölken som är boven i dramat? Jag har ju haft en hel problem med magen emellanåt. Så nu får det bli att testa utan laktos ett tag för att se om det försvinner. Är det någon som vet?

veckans in & ut: i´m in love with a bag!

Veckans In:
2 polkagrisrandiga burkar från Frälsningsarmen
1 Faktum, tidning som hemlösa säljer
1 Psykologibok

Veckans Ut:
100 cd´s: skänka och sälja (till väskan ska det sparas, tralla la la)

Summa: -96! Slå det om ni kan!  Hade någon frågat mig för antal år sedan så hade ingen fått röra min skivsamling! Den var helig. Men i dagens läge är den inte så helig längre för allt går att få tag på. Min sambo och jag diskuterade det - att lite av magiken var att vissa grupper var svåra att få tag på. Idag är det inte så längre. Du kan till och med ladda ned en del låtar gratis. Jag köper hellre musiken via iTunes eller min Iphone för att få de låtar och album jag vill ha. För utan musik klarar jag mig inte, och jag vill ju givetvis gynna artisterna. Så nu ryker delar av min skivsamling. Det är en hel del kvar som jag inte kan skiljas åt pga minnen. Inte än, i alla fall. Och vilken plats det skapade i vårt hem. Härligt.

Förövrigt har jag varit och provat och hänga med finväskan igen. Den är underbar! Hon som äger affären sade något till mig som jag tyckte var bra sagt: "Om man vill ha något så det värker då ska man vänta och längta och sukta efter det - det är halva njutningen. Det är som att vara barn på nytt". Hur kul hade det varit om jag hade köpt den rakt av? Och som sagt, än har jag inte köpt den även om jag gjort det köpet i huvudet många gånger.