lördag 25 februari 2012

våra katter

Zombye 10 år, Britt

Doris, 3 år, Blandning av skogis, perser och huskatt

Världens finaste katter om ni frågar oss. Både två är så himla snälla även om KATT(la) kan visa en mindre fin sida mot grannkatten. Hon slåss med honom via fönstret och allt som står i fönstret ryker och går i tusen bitar. Så numera har vi knappt något som står där längre och på nätterna åker persiennerna ner. För givetvis vill grannkatten retas och hoppar upp och sätter sig på fönsterbläcket utanför vårt fönster, och Doris hon försvarar sitt revir med hull och hår. 


onsdag 22 februari 2012

hur himla kul som helst

Jag fick ett samtal idag om jobbintervju! Det är ett vik till december, men det gör att vi kan leva lite mer avslappnat då jag inte får stämpla pga företaget trots att vi knappt tjänar något på det än. Inget vi kan ta ut i lön än så länge - men vi jobbar på det givetvis! Det börjar i april så jag får läsa in psykologin på kvällstid till hösten (hinner ändå klara 15 hp innan dess). Nu fokuserar jag på att jag får det. Hjälper ni mig att fokusera?

snygg, pimpad palestinasjal


Var på emmaus igår och kollade runt (för att glömma tentan jag hade idag) och hittade en snygg, pimpad palestinasjal som var så himla fin. Det är lite påsytt tyg på den som gör att den sticker ut. Den kommer jag garanterat använda i vår typ jämt och ständigt, tillsammans med min snygga jeansjacka som jag "ärvt" av en väninna. Vill gärna ha en par Dr Martens också, så nu kollar jag Tradera så jag kan köpa ett par begagnade.  Skulle definitivt tänka mig ett par svarta eller lila! Kom an, våren - jag är redo.

tisdag 21 februari 2012

vi gifter oss


Anneli har redan avslöjat oss, så nu kan jag lika väl skriva ut det här. Vi ska gifta oss nästa sommar 2013 och vi ska givetvis ha ett hållbart ekobröllop. Så jag har startat en blogg där jag (mest jag i alla fall) ska skriva om miljövänliga och ekologiska förberedelser, tankar, recept, bröllopstårtor, olika bröllop, skönhetstips och andra tips. Jag ska också träffa en intressant person på måndag och kanske blir det så att jag blir hens företags bröllopsbloggare. Vore himla skoj, givetvis. 

Min väninna undrar hur jag orkar hålla på att blogga överallt och det är nog för det är mitt sätt att uttrycka mig. Jag älskar att skriva och det här är mitt sätt att "varva ned" precis som andra läser böcker, stickar eller ser på tv. Men det är klart jag inte kommer skriva lika effektivt här, vilket ni antagligen märkt. Det här är ju min personliga blogg och här gör jag vad jag vill, och skriver när jag känner jag har något att säga eller delge. Ni får gärna hänga med i vår resa mot vårt ekobröllop här.

söndag 19 februari 2012

veckans in:ut

In:
1 par SVENSK tumvantar i ekologisk alpacka.

Ut:
1 par vantar, tappat bort
8 par kokböcker. Kommer nog med all sannolikhet rensa mer där framöver: ska sälja på loppis.
1 blomväxt (KATTla igen - hon förstör alla våra växter när hon slåss med grannens katt genom fönstret): slängas

Summa: -9. Åh, jag älskar när jag känner att jag får ut saker ur lägenheten. Det är nästan ett beroende att "kasta ut det gamla". Men jag älskar att känna att jag vet vilka prylar jag har och allt har jag/vi valt av omtanke och för att vi vill ha det.  Spanar på en begagnad gul designlampa från 60-talet just nu till köket. Ska ta med mig sambon och se vad han tycker om den. Vi får väl se?