lördag 7 januari 2012

Andra passet: Prick


Det känns lite fusk att inte gå till gymmet, men just nu är promenader det jag får hålla mig till så jag inte tar ut mig igen. Promenader som varar 40 minuter och längre räknar jag in i ett träningspass. Vi har varit ute och rört på oss på Hisingen idag och även varit och kollat en sväng på second hand. Givetvis hittade jag en prickig väska som jag inte kunde stå emot. Till och med farsgubben gillar second hand och var helt förundrad över hur mycket saker som fanns.

Men nu åker en annan väska iväg - får lägga ut den på tradera eller skänka den. Vi har en loppis mitt emot där jag bor och hon som äger det blir så himla glad när jag kommer med prylar, och lägga ut saker på tradera tar min tid och den kan vara värd sin vikt i guld att få iväg det snabbt. Sedan gör jag ju henne väldigt glad och dessutom gynnar jag hennes företag, och jag gillar tanken att hjälpa andra. Det finns nog en anledning varför jag utbildade mig till socionom?

fredag 6 januari 2012

Första passet: Check

 Göteborg är så vackert i solsken

Nu har jag gjort mitt första träningspass i min utmaning. Jag blev sjuk efter mitt sista pass dagen innan nyår, på mitt gamla jobb - det kom som ett brev på posten och har sedan dess har dragits med den. Men idag så tog jag, sambon och farsgubben en långpromenad i den härliga solen. Vi gick ända från Haga kyrka till Järntorget och sedan hem - en promenad på över en timma. Det var riktigt, riktigt kempegreat, och så himla gott. Det var skönt att äntligen kunna röra på sig.

söndag 1 januari 2012

Veckans In & Ut: Gott nytt år

In:
parfym från Love & Toast, avskedsgåva från mig själv
skål (recyclad), avskedsgåva från mina arbetskollegor
necessär, avskedsgåva från mina tjejer
mössa och halsduk, avskedsgåva från mina tjejer
handgjord ängel i betong, julklapp
skedsmycke, återvunnet: julklapp
handgjord änglaask, julklapp
kalender från Faktum, nyårsgåva från väninna
stickade mormorsrutor köpt på second hand, julklapp

Ut:
2 pkt värmeljus (ej stearin), julklappsleken: loppis
bodylotion, julklappsleken: loppis
bodywash, julklappsleken: loppis
kudde, köpt på second hand: loppis
strumpor, trasiga: slängas
kruka, hittade i soprummet: loppis
plunta, gåva: loppis
vinkaraff: loppis
julbonad: loppis
dvd, loppis

Summa: -1. Vi har ju fått en hel del julklappar och andra gåvor, så jag har fått gå en runda bland grejerna. Men det är skönt så man får perspektiv på det man har. Jag vill leva och veta vad jag har - inte samla på mig en massa prylar som glöms bort.

Under nyår så spelade vi musik via datorn och Spotify. Jag ser ingen framtid med att köpa skivor längre - på både ont och gott. Jag tror att vi inom snar framtid inte kommer ha stereo eller tv. Vi får bara se när vi tar det steget ut.