torsdag 1 mars 2012

greenwashing & lurendrejeri



Att företag kan gå hur långt som helst när det gäller att sälja sina produkter och säga att de är "naturliga och ekologiska" när de tvärtemot innehåller mindre bra och ytterst tvivelaktiga ingredienser är för mig helt galet. Redan när jag startade dåvarande bloggen Ecomuffin för ca 2 ½ år sedan så ifrågasatte jag Body Shop som gömmer sina ingredienser i ettiketter som man inte vill dra bort om man inte ska köpa det och det visade sig innehålla parabener och andra tveksamma ingredienser. Många gravida har smörjt in sig i god tro att detta är ett bra innehåll.  

Läs gärna det här inlägget och  se hur långt ett företag kan gå för att undanröja vad de svarat en konsument som ifrågasätter deras produkt (kolla kommentarerna). Jag blir så himla mörkrädd för hur företaget beter sig, och hur de ringer ned människor och vill de ska radera inläggen och det känns både oprofessionellt och okunnigt - att det ens får gå till så här. Jag vägrar gå med på det.

tisdag 28 februari 2012

nu blir´re menskopp


Jag har länge tänkt på att byta till menskopp. Jag intervjuade en kvinna från menskoppen för ca 2 år sedan på en dåvarande blogg (ecomuffin) så funderingarna har funnits där hela tiden eftersom tamponger påverkar den inre miljön som den yttre miljön och dessutom kostar cash. Någonstans har jag väl varit bekväm i tanken [läs lat], och inte tagit tag i det. Min väninna pratade om det för ett tag sedan och nu har hon slagit till. Så nu finns det inga "men" kvar. Nu blir´re menskopp. 

söndag 26 februari 2012

veckans in:ut

In:
1 palestinasjal, emmaus
1 uppläggningsfat (till bröllop), emmaus
4 ljuslyktor (till bröllop), emmaus
4 glasunderlägg, emmaus
2 gamla smörknivar i silver (till bröllopet), emmaus
1 hylla att förvara räkningar i, emmaus
1 soppslev i metall, emmaus
1 hårspänne, beyond the retro
1 tygkasse, beyond the retro
1 par solglasögon, beyond the retro
2 armband, emmaus

Ut:
1 soppslev, plast, återvinning
2 halsduk, loppis
1 ram, loppis
2 trosor, soporna
2 par mössor, loppis
1 ögonskugga, till väninna
1 par solglasögon, trasiga, soporna
1 spegel, loppis

Summa: Oj, +8. Får väl skylla lite på bröllopet som vi börjar förbereda för. Vi ska väl i sig använda så mycket av oss själva och nära och kära så vi slipper köpa nytt - men lite behöver vi alltid.