torsdag 2 februari 2012

smycken med temotiv




Ja, dessa hittade jag när jag kollade runt på nätet om te. Jag blev helt salig när jag såg dem - för det var bland de sötaste jag sett. Vem kom på att göra te-smycken? Jag har fjäskat för T lite. Det är ju snart alla hjärtans dag eller hur? Och för att få det jag vill ha så måste jag ge hen små hintar. Eller ibland ganska så stora hintar. Fast jag blir glad om jag får en ros också. Eller en puss?

tisdag 31 januari 2012

min morfar

Min morfar är inte ett enkelt kapitel. eller var inte ett enkelt kapitel rättare sagt. En principfast "snålgubbe" och fast i det förgångna. Ville vi prata så fick VI ringa och han hörde nästan aldrig av sig. En person som inte alltid varit den snällaste. Han och jag har oftast varit i luven på varandra för vi inte har samma uppfattningar om saker och ting. Han var svår att umgås med.

Det här var då. I nuet är han helt förändrad. Envis (möjligen ett släktdrag), men världens finaste människa. Jag pratade med honom nyss då han sökt mig två gånger på telefonen. Han är social, nyfiken och hanterar mobil (skickar peppande sms kontinuerligt) och internet som det vore något han alltid gjort. Han har förändras så oerhört, och har tagit ett stort kliv framåt. Idag när vi pratade i telefonen avslutade han med "puss och kram". Min morfar som är 80 år säger puss och kram. Sade jag att jag är stolt över min morfar?

måndag 30 januari 2012

min energi sprudlar


Ibland undrar jag vad jag går på egentligen, för det finns så mycket kreativitet. Idag har jag städat upp i vår webbshop. Den behövde lite ny elegans - en ny vårkostym, och jag ville ha den lite mer stilren. Jag har även ritat hjärnceller och hjärnor, fördjupat mig i den magiska te-världen, mejlat med leverantörer, bloggat på alla mina tre bloggar, promenerat i solen och fick röda rosor på kinderna och hämtat det fantastiska mineralsminket från Bellápierre och lagt in dem i shopen. Ja, så hann jag slänga sopsorteringen och laga en quorngryta med ädelost - för idag är det en köttfri måndag. Nu är jag rätt så trött. Med all rätt.

my preciouuuus ♥


 MY PRECIOUUUUUS! ♥

Ja, nu äger jag väskan jag suktat efter. Den är min, min, min och jag älskar den. Det gör mig rädd att jag kan älska en väska, men den ska användas länge. Jag ska vårda den som den var ett kärt smycke. Förövrigt så visade det sig att man kan tävla om en likadan på Sofies Mode, så om du också vill ha din egen älskling så prova lyckan där.

nu bloggar jag på living green igen


Jag fick värsta idén under dagen, och lekte lite med tanken vad jag skulle göra av den. Min kreativitet nästan imploderar just nu, och allt är ju inte riktigt genomförbart men mycket. Men jag hörde av mig till Edit på Living Green och hon nappade. Så nu bloggar jag där också (och igen), och bloggen heter My Cup of Tea, och handlar helt enkelt om te, och då främst ekologiskt te. Så vill du utvecklas i din te-kunskap, testa nya teer, hitta nya redskap till tedrickandet, kolla efter tekoppar, kannor och teserviser på loppisar, läsa om den ayurvedisk synen på te, hur man dricker te i olika länder, hur du kan använda te i naturlig skönhetsvård, experimentera med te och hitta nya perspektiv med te – följ då med mig in i denna helt fantastiska och magiska värld.

söndag 29 januari 2012

veckan in:ut

In:


Ut:
1 rosa sött vintage-nattlinne (som hängt i min garderob ett tag), tradera
1 munkjacka, tradera

Summa: -2. Jag har fortfarande inte köpt väskan. Det känns som jag nästan tvekar nu när jag har pengarna. Är det så att det är själva känslan att sträva efter något är större än när man väl kan/har saken i famn? Fast den är fortfarande så himla fin, som ett smycke. Annars så har jag börjat rensa ut saker som jag inte använder i garderoben igen. Veckans utmaning blir linnegarderoben.