fredag 7 oktober 2011

Underbara Clara


Underbara Clara står numera på egna ben och har bytt webadress för er som följer henne liksom jag. Så besök hennes fina och inspirerande blogg. Sprid gärna detta då hennes förra arbetsgivare valt att ta bort hennes blogg helt, utan att lämna hennes nya adress.

Du sitter på min klipp!

Min mormors mans son var min nallebjörn när jag var liten (RIP fina Göran). Han busade alltid med mig, och en gång så gömde han min sax som jag höll på att klippa med (jag var kreativ redan på den tiden) genom att sätta sig på den. Jag ilvrålade ilsket: Duuuuu, sitter på min kliiiipppppp! Och ja, det uppkom en hel del skratt av denna situation även om jag inte just då var så road av det. 

Men nu är det precis en vecka kvar tills jag ska klippa och färga mig hos ekofrisören Tommy! Jag funderar nu på att färga mig lite åt det rödblonda nu istället för att ha min riktiga hårfärg (tänk coola Belinda Ohlsson från Debatt). Vilket dilemma! Frågan är om det går? Och jo, jag hinner säkert ändra mig några gånger innan fredag nästa vecka!

foto från Amelia

Min drog

Min drog är Arlas ekologiska och naturella youghurt (3 %). Jag äter den minst en gång om dagen, och det är himla gott att variera vad man vill ha i. Ibland värmer jag upp frysta bär som får svalna och sedan rör jag ned dem i yoghurten för att få en sötare variant dock utan att sockra.

Men igår köpte jag Wilmas ekologiska råg surdegsknäckebröd, och det är sååå gott (finns ju inte något större utbud av ekologiskt knäckebröd direkt). Som en nyttig variant av chips då de är saltade med havssalt. Men i kombination av dessa krossade, i cornflakesstora bitar och skivad banan i yoghurten var himmelriket. Mums! (och som en lyxig liten knäckemacka på kvällen ifall den lilla hungern sätter igång). KÖP!

foto tagits från Wilmas hemsida

torsdag 6 oktober 2011

Nu är det dags att vända blad...


Äntligen vågade jag erkänna för mig själv och för min chef att jag inte vill vara kvar på mitt jobb (även om jag älskar det). Jobbet som tar mer från mig än det ger. Jag orkar inte gå omkring och vara otillräcklig, längre, och mitt behov av struktur har aldrig funnits där tyvärr. Jag är nog inte rätt människa för att klara ett sådant arbete i längden? I alla fall inte med de kompromisser som finns. Men det fina i kråksången är att min chef stöttar mig i det hela och det känns så skönt. Som en stor sten ramlat från mitt hjärta. Så nu är det dags att vända blad, och jag söker nu nya jobb, men med min chef som står bakom mig.

JAG VILL SÅ HIMLA GÄRNA HA ETT NYTT JOBB! TACK! 

måndag 3 oktober 2011

Åh, jag har fått en egen fjällvit "kånken"...

 bild tagits från nätet

Ha, min sambo var och köpte en present till mig idag. Jag visste att han inte skulle kunna hålla sig (inte jag heller eftersom jag blir galen om jag veeet om något eftersom jag är så himla nyfiken). Så jag slet upp presenten (det är 1 vecka kvar tills jag fyller år), och där låg den: En egen, fjällvit "kånken" som jag drömt om sedan barnsben. Den stödjer dessutom forskningen för att bevara fjällräven. Sånt gillar jag ju. Åh, den ska bli min polare länge, länge, lääääänge! Äntligen.

Jag fick ju en jacka och en teaterkväll av min väninna förra veckan eftersom hon är borta då jag fyller år. Jag skulle lätt kunna vänja mig att få en present varje vecka! ;)


Veckans In & Ut



Veckans In:
  • 1 st Prickig begagnad jacka från Gudrun Sjödén: Födelsedagspresent från älskade vännen Cilla
  • 1 st Kylskåpsmagnet: Present

Veckans Ut:
  • 2 halsdukar: emmaus
  • 2 mössor: emmaus
  • 1 vindjacka: emmaus
  • 1 par favvovantar (som krympte i tvätten ): Emmaus
  • 1 par strumpbyxor (hål överallt som inte gick och laga)
  • 1 fuktskadad matta, soporna
  • 1 fuktskadad kudde, soporna

Summa: -7. Ja, jag hade egentligen inte velat slänga mattan och kudden, men de har legat ute hela sommaren och det luktade inte gott (jag lär mig kanske till nästa år). Har inte tillgång till en så stor tvättmaskin heller tyvärr. Båda är köpta på second hand, så det känns inte lika illa! 

    söndag 2 oktober 2011

    I want a new frilla!

    Jag och Per Gessle har något gemensamt. Vår frilla! Vi har nog haft samma frilla sedan medeltiden, nästan. Jag är trött på mitt hår, och jag vill ha en tuff frilla, och jag har spanat ett tag kan jag berätta. så nu ska jag faktiskt unna mig gå till en hårfrisör och jag är sugen att gå till Tommy på Hårkraft. Han är både utbildad ekofrisör och Reiki Grand Master och använder sig av John Masters Organics hårprodukter. Låter hur spännande som helst.

    Så här hade jag tänkt mig på ett ungefär - fast i min riktiga hårfärg? Vad tror ni? Jag vill att ena sidan ska vara mycket kortare, i alla fall. Bort med alla nött!