torsdag 12 januari 2012

...och så kom den dagen då Veras blev helt till sig för en väska!


Och nu så ska den ekologi och miljömedvetna Vera avslöja en riktig goding! Jag är såld, såld på en väska! Jag vill ha den så det värker. Mitt vill ha-begär är så starkt att jag nästan inte kan stå emot. Och jag är värd den, givetvis. Eftersom jag inte heller valde att tatuera mig (avbokade i sista stund), så jag har pengarna. Men så enkelt är det inte. Vad är det som gör att jag vill ha denna, och kommer magin avta när jag har den i hand (eller på axeln)? Och kommer jag i så fall använda den i många, många år? 

Det som jag rejält gillar med denna väska är dragkedjan i själva "överlocket" och svalorna på väskan. Det finns många väskor med kedjan i överlocket numera, för betydligare billigare peng.

Jag tänker givetvis kämpa för den, så jag tänker ha köpstopp från och med nu - inget onödigt fram till den 1 mars. Och så kommer  jag få en liten slant i slutet av denna månad från mitt förra jobb. Deal? Vad tycker du? Är jag helt kokobeng?

onsdag 11 januari 2012

kreativt kaos?

Hej och välkommen till kreativt kaos. Ja, så här kan det se ut när jag är inne i ett rus av kreativitet. Jag håller på med allt, samtidigt. Här bläddrar jag i min oerhört tunga, och bibeltjocka psykologibok, gör bröllopskort och sätter på pärlor på mina iPhone-lurar. Yeeeeah.

egen dag med långpromenad

bild tagits från nätet

Idag är min egen dag. Jag är ensam hemma nästan hela dagen och det ska jag givetvis njuta av (jag får sällan egentid så jag gläds när jag får den, även om jag älskar min sambos sällskap) Jag sitter just nu och fixar lite med företaget och svarar på mejl. Jag skriver även upp vad vi behöver beställa in för att fylla upp lagret igen. Vi har ingen stor summa varje månad så det gäller att välja rätt. Men det är en utmaning, och jag lär mig hela tiden. 

Förövrigt så har jag blivit kreativ igen. Mitt gamla jag börjar komma fram igen, eller rättare sagt orkar komma fram. Nu sprutar idéerna hela tiden och det är så himla skönt. Jag gjorde egna kort förr som jag sålde och jag funderar ta upp det igen. Men först ska jag göra ca 50 stycken bröllopskort till min väninnas bröllop i sommar, och hon/de är inne på att göra det på miljövänligt papper, i alla fall! Lovely.

Snart ska jag dock gå en långpromenad med M och fika, och lägga på gårdagens beställningar. Sedan så ska jag på teater ikväll med min älskade vän, Cilla. Jag fick den i födelsedagspresent i oktober, men det var först nu vi kunde gå på den. Teatern är en fri tolkad fortsättning på Ajvides "Låt den rätta komma in". Teatern börjar klockan 22.30, så det är sent, vilket gör det ännu mer spännande. En egen dag fylld med magiska härligheter! Tack livet.

tisdag 10 januari 2012

Att vara sin egen Chef

vardagsmagi
den vissna blomman åkte ned i det smutsiga vattnet och vecklade ut sig så fint

Jag har tänkt på det här med att ha ett eget företag. Vi har ju hela tiden haft det bredvid våra respektive jobb/studier (och ibland både ock) och jag har flera gånger skrivit det är skönt med en ledig dag, när jag i själva verket har sysslat med vårt egna företag. Det kan ju vara så att vi inte riktigt ser det som ett heltidsjobb (även om vi sysslar med det på heltid) just för att vi inte tjänar något på det än - mer än att vi kan betala lån och köpa in lite nya varor emellanåt. Men... att vara sin egen chef är nog lite så att man jobbar för sig själv, och därav så känns det inte lika betungande? Jag kan inte se det på något annat sätt. Och mina sambo och jag sköter halva företaget var, och vi kompletterar verkligen varandra. Det känns så himla skönt. Men jag längtar efter att få sätta det i hamn - att satsa fullt ut! Men först en kurs i psykologi, sedan får vi se vad som väntar.

måndag 9 januari 2012

Nu börjar mitt nya liv

Jag börjar nog smått inse att jag inte ska jobba mer på mitt nuvarande gamla jobb. Det är ett lugn i min kropp som jag inte haft på länge - det är som min kropp tagit en stor suck av lättnad. Nu kommer det lättare att få balans, och att jag förhoppningsvis kan jobba bort mina kilon när jag får en kontinuerlig lunk och inte sena nätter fyllda med hål av otillräcklighet och stress som jag försöker dämpa med sötsaker. Jag är faktiskt den viktigaste personen i mitt liv, och jag behöver hjälpa mig själv om jag ska kunna hjälpa andra framöver. Mitt välmående och min kropp ligger i fokus i år. Det är mitt år. Jag må hända dra ned på allt, eftersom vi båda pluggar. Men det är det så himla värt.


Förövrigt så ska en vän börja träna på mitt gym, eller rättare sagt hon har haft ett kort sedan i slutet av augusti men inte varit där en endaste gång. Imorgon kör vi, så det ryker. Jag ska bli hennes personliga pepper! Det kommer givetvis gynna mig med! Och idag registrerade jag mig på min kurs i psykologi. Och ja, det kommer bli kämpigt med mycket engelsk litteratur, men jag får se det som ett sätt att lära mig mer och bättre engelska! Nu börjar mitt nya liv - med nya utmaningar! Hänger du me?

söndag 8 januari 2012

Veckans In & Ut:

In:
Prickig väska, loppis
Liten stringhylla utan hyllor, loppis (vi har en ensamt hyllplan hemma)
Ljushållare, loppis
3 skedar, loppis
3 knivar, loppis
Bok, gåva från farsgubben

Ut:
3 Julbroderier, till loppis
dvd, till loppis
16 böcker, till loppis
Gammal väska köpt på tradera, till loppis

Summa: -11. Att jag ens vågade mig på bokhyllan är helt fantastiskt! När jag läste om Pernillas utmaning på  hennes inspirerande blogg It´s easy being green, så slog jag nästan bakut först och menade att det aldrig skulle gå. Men jag rensade ut 16 böcker från mig själv och jag är väldigt imponerad. Sambons böcker får jag inte röra så det är inte lönt (än) och vi älskar faktiskt böcker - det är som en inredning för oss. Men det går ju fylla den med BRA böcker, och helt uppenbarligen så kunde jag göra mig av med dessa hur enkelt som helst. Jag ska nog rensa några gånger till under året. Jag misstänker det kommer ryka en hel del till.