torsdag 15 december 2011

I love dots - i love Amanita!


Jag är ju en riktig loppisfia. Jag skulle nog lätt kunna  bli en riktig samlare, så det är tur jag rensar ut regelbundet. Numera köper jag bara saker på loppis som jag vill ha/behöver.


Just nu så är jag fast i prickigt för att prickigt gör mig så himla lycklig! Så snälla tomten - jag önskar mig vad som helst från 50-talsserien Amanita från Gefle. Finns i rött, blått, grönt, gul och turkost. Låt mig komma i kontakt med detta helt underbara porslin, och det gör inte om jag får olika färger - det skulle bara vara fint.


ps: fotona är lånade från
loppisfia, my littele bakery och husmorsskolan



måndag 12 december 2011

Veckans In & Ut

 Veckans In:
1 st hylla i stringliknande material (se förra inlägget)
1 st julklapp till Cilla: En fotboll och pump till barn som behöver den. (UNICEF)

Veckans Ut:
1 st duk: säljas på loppis
1st äggtimer som du lägger i vattnet med ägget: säljas på loppis
1 st mjukisbrallor som både jag och sambon nött sönder: slängas


Summa: -2. Ja, en bra vecka helt klart. Jag har inte köpt någonting - inte en julklapp. Det blir inte några julklappar heller tror jag. Jag jobbar julen och när vi firar i familjen så brukar vi köpa till julklappsspelet för typ en hundring. Jag förstår inte det där med att stressa runt som galningar och slita och köpa julklappar som de sedan inte vill ha. Eller som jag beskådade häromdagen: En mamma som var och bytte in en julklapp eftersom hennes son inte ville ha dem. Men hallå, det har ju inte varit jul än!

Fast nu ljög jag ju. Jag köpte en julklapp till Cilla min väninna för någon vecka sedan. Jag köpte en fotboll och en pump via UNICEF så behövande barn skulle få den. Hon blev överlycklig. Så enkelt går det göra en människa lycklig. Jag och Tommy funderar på att köpa en moccamaster i julklapp till oss själva. Vi har haft denna bryggare i snart 4 år och innan dess hade nog Tommy den i lika många år. Den levererar inte så varmt kaffe längre tyvärr.

Skräpletaren


 Ja, jag är en skräpletare. Jag letar alltid i allt som andra slänger. Jag hittar det ena efter det andra, och nu har jag hittat ytterligare ett nytt fynd. En slags hylla i stringliknande material, och jag blev så himla lycklig. Frågan är vad jag skulle använda den till (den var liksom bekant också, men jag kunde inte riktigt komma på var jag sett den innan)? Jag satte den tillslut på diskbänken där jag helt sonika placerade diskborste, bestickskålen, diskmedlet och annat smått och gott, och vattnet från besticken rinner av  snabbare när vi diskar, så det är himla smart också!

Igår kom en väninna på besök och jag visade henne mitt fynd. Hon skrattade hjärtligt och sade: "En sådan där har jag med - det är ju en sådan du har kompostpåsen i". Jaha, så spännande var det, och då insåg jag att jag var just det - en skräpletare, eller en skräpig letare? Nåja, den står fortfarande kvar på diskbänken. Även om det är en komposthållare så håller den också mina diskgrejer just nu. Återvinning my dear friend, återvinning.