lördag 28 januari 2012

the lion´s roar


En av de bättre låtarna nu med First Aid Kit. Jag har fått höra att jag är lik henne med lugg och det tar jag givetvis som en komplimang. 

Ligger i soffan och känner mig aningen ynklig då det blev ett glas för mycket av det ekologiska rödvinet som min väninna tog med sig hit igår. Jag hade tänkt åka till stan och hänga med finväskan lite men det får jag skjuta fram tills imorgon. Nu tänker jag hämta kraft så jag kan ta ett pass på gymmet senare, även om det blir ett lugnt sådant. Vad gör ni idag, denna vackra lördag?

fredag 27 januari 2012

när finlakanet går sönder


Jag har ärvt många lakan av min mormor, men även köpt en del lakan med spets på loppisar. Nu gick ett av mina loppislakan sönder och det är så stort att det inte gick att laga. Men jag behållde spetsen och resten fick bli städtrasor. Jag rev av spetsen och tog bort lite sömn på sidorna så jag kunde trä på stången. Jag tyckte det blev fint, och det "tog bort" den fula gardinstången.

tävla med maryfly organics


Förresten så glömde jag tillägga att du kan tävla med oss. Vi har anordnat en Alla Hjärtans Dag-tävling på vår facebooksida. Du som tävlar har chansen att vinna ett SPA-kit från Hermione i ljuvlig choklad & apelsin (som ljuvliga romerska bågar). Kitet innehåller:

♥ En ljuvlig bodykräm
♥ En underbar skrubb för hela kroppen
♥ Ett läppbalm
♥ Några chokladrecept

En perfekt present till dig själv eller någon annan du har kär! Tävlingen pågår tills onsdagen den 8 februari kl.24.00, så den som vinner hinner få hem vinsten tills Alla hjärtans dag.

Gör så här för att vara med i tävlingen:

1. Gå med i evenemanget.

2. Dela det med dina vänner. Bjud in, skriv inlägg eller annat kreativt sätt - fungerar även muntligt.

3. Gå med i vårt nyhetsbrev (http://www.maryfly.se/) eller vår facebook (http://www.facebook.com/maryflyorganics).

4. Skriv vem du vill ge SPA-kitet om du vinner.  Lycka till.

OBS! Har du inte Facebook, så kan du kommentera här i kommentarsfältet vem du vill ge din present.





nya märken på väg hem

.Foto på Nvey Ecos nya modell.

Igår satte jag mig ned med vårt företag då vi sålt ut en hel del under januari och det börjar ta slut i shopen. Så nu  har vi beställt för att fylla upp och även beställt nytt smink (mineralsminket som fick mig att skimra), men även ett nytt hudvårdsmärke. Det känns som jag är en liten flicka på julafton - för jag vill berätta för alla vilka märken det är. Jag får dock hålla mig lite till. Vad gissar ni?

torsdag 26 januari 2012

the law of attraction?

foton lånade från nätet

Ni som följer min blogg vet att jag blivit förälskad i Petal to the Metal "Sasha" bag från Marc Jacobs. Det är verkligen inte jag att köpa något så dyrt. Men, nu är det så här situationen är och jag kan verkligen inte stå emot känslan för jag VILL verkligen ha den, efter ha hängt med den några gånger i affären. 

Idag fick jag min slutlön (OB:n från december) som jag trodde skulle bli ca 1000 kr, så jag hade räknat med det. Jag fick 4599 kronor. 4599-1000 kr är 3599 kr. Alltså så fick jag 3 599 kr mer än vad jag förväntade mig, och vad är det som kostar just 3 599 kr? Väskan! Jag kanske ser det jag vill se, men jag tänker faktiskt unna mig att köpa den som en present till mig själv. För ett bra jobb! Ska givetvis gå och hänga med den lite till i helgen och se om den fortfarande vill till mig - annars sätter jag in pengen på sparkontot givetvis.

såpa bort med havsbris

bild lånad från Grummes hemsida


Jag har äntligen hittat Sjöbris såpan! Jag älskar doften av såpa och eftersom vi är studenter nu så får vi hålla oss till lite billigare alternativ (annars gillar jag danska Maison Belle´s rengöring också) - dock har vi ALLTID en flaska såpa hemma oavsett. För såpan är överlägset bäst och doftar så gott. Men det är ju härligt med lite variation ibland. Så nu blir det lite havsbris emellanåt också, så vi kan längta rejält efter saltstänk och havsbris. Vilken är din favorit?

onsdag 25 januari 2012

my fathers house

Den 19:e januari så var det 1 år sedan min pappa som jag växt upp med  (inte min biologiska) försvann från denna jordyta. Det är så tomt utan honom. Jag saknar hans kramar, hans potatismos som han gjorde med elvispen så det blev som lim, hans livserfarenhet och hans bruna ögon (och förbannat mycket mer givetvis). Jag åkte förbi stället idag som jag träffade honom för sista gången. Vi hade varit på jul på Liseberg och han och hans fina sambo pussades sött under misteln, och vi klappade renar. Sedan så satt vi på hotellets lobby och drack en Irish Coffée och pratade om livet. Jag såg han hade blivit smalare, men han var vid gott mod. Någon månad senare var han död. Du fattas oss så himla mycket älskade fader, och för din skull går livet vidare. 


måndag 23 januari 2012

det var bättre förr (eller var det det)?

Ny design här. Jag muttrar och surar för jag är en person som egentligen inte alls gillar det nya. Fast efter ett tag så har jag glömt bort det gamla och gillar det nya och ja, det handlar om gamla vanerutiner. Så nu får det vara slutsurat för denna gång. Jag borde istället oroa mig för sista frågan i examinationsuppgiften (efter 3 dgr i skolan) som jag ska lämna in imorgon skriftligt och hålla föredrag på i 20 minuter. En engelsk kvantitativ rapport som antagligen varit svår att läsa på svenska. Tjena liksom. Sedan har jag träningsvärk i rumpan. Jag gick ju alldeles för långt sist och med rejäl lutning på löpbandet. Sedan när jag promenerade till skolan idag som bambi på hal is så spände jag mig och sedan var det kört. Skolans hårda stolar fick mig att lida genom varenda minut, och det gör ajaj-ont nu med. Trots det så sitter jag här med en fråga kvar och skriver inlägg istället, och förlänger lidandet. Det är lite synd om mig nu så säg?

home

 
Nu far jag till skolan, och låter er lyssna på "Home" live med Edward Sharpe & the Magnetic Zeros. Denna låt blir jag så himla glad av. Och jag spelar nog den säkert 10 ggr om dagen (recycle om något)?

söndag 22 januari 2012

att äta ekologiskt eller inte?


Vi försöker ju uppnå en så grön och ekologisk hållbarhet runt oss. Inte bara det vi smörjer in oss med utan även det vi äter, hur vi konsumerar och hur vi styr vårt företag. Kruxet är att vi båda studerar nu och vårt matkonto får dras ned rejält. Helt plötsligt kan vi inte välja allt ekologiskt längre utan får välja det som vi anses viktigast. Det är riktigt jobbigt får jag erkänna efter ha kunnat köpa det vi ville ha ekologiskt förut och även kunna unna sig äta ute (säg hej till matlådan - som dock är rätt charmig) ibland. 

Så numera så är mjölk, ägg, grädde, bananer, russin, vinddruvor, bönor, linser, fisk och kaffe det som står i fokus när vi köper ekologiskt. Ja, även kött i den bemärkelse, även om vi ska försöka äta vegetariskt minst 3-5 ggr i veckan eftersom det blir billigare om vi använder oss av svenska grönsaker och rotfrukter som tillhör årstiden. Vi ska även börja baka vårt eget bröd igen. Jag vill dock inte att maten ska bli billigare, eftersom jag anser vi respekterar maten mer om den är dyr (och djur och arbetare mår bra) - men det blir en lätt dilemma. Tur vi inte ska plugga för resten av våra liv. Vad tänker Du?

veckan in & ut

In:
1 par vantar för halva reapriset, indiska (och ja, de är av akryl och bomull - men även jag har mina fläckar)

Ut:
1 lampskärm, tradera
12 påsar mirakelnudlar, tradera
12 påsar Modifast, tradera
4 böcker (till), loppis
1 par eko tights (gick ej att laga), soporna
1 par trosor, trasiga, soporna
1 död passionsblomma (hur gick detta till), soporna

Summa: -31. Nu slänger jag ut dessa "hjälpmedel" för viktnedgång. Det finns inga genvägar - bara träning och nyttigare mat i längden. Så nu åker det ut (det står bara och förfaller och tar plats i skåpen). Dessutom är jag ju oerhört kär i finväskan fortfarande och vill samla ihop lite pengar till den. De ska inte bli helt "gratis" utan jag vill kämpa lite för den. Den är fortfarande i mina tankar.