torsdag 18 augusti 2011

Dags att bli flitig plugghäst

Ja, nu ska jag sätta mig i skolbänken igen och gå en handledarkurs (7.5 p) på Göteborgs Universitet. Jag är ju numera handledare och ansvarig för praktikanterna på jobbet. Jag gick en tvådagarskurs förra terminen - så nu ska jag även gå denna under höstterminen under 7 tillfällen. Ska bli oerhört spännande och lärorikt då jag känner det är viktigt att få mer kunskap inom området.

måndag 15 augusti 2011

Explosions in the Sky


Här står vi precis innan Explosions in The Sky börjar. Som sagt så var jag nog mer euforisk inför detta fakta än Tommy var. Men han stod ut för min skull. För att summera kvällen så var avslutningen med en ackustisk version av "Die Mauer" med Thåström det som gav mig mest rysningar (Tack Thåström för att du hörde min bön). Men Explosions in the sky gör mig euforisk, så det var helt klart den bästa konserten. Och Prince entré fick mig att gråta - det berörde mig så oerhört mycket mest för publikens skull, och Robyn - hon är grym. Hur kan hon dansa i höga platådojjor (har hon lånat dem av Prince), och samtidigt sjunga järnet? Girlpower! Yeah.

Men jag märker mer och mer att jag har svårt att smälta för mycket musik på kort tid - det känns som man hastar igenom, utan eftertanke. Som man hetsäter utan att känna smaker, dofter eller känslan av vad man äter. Så blir det musiken, nästintill en grötig massa som man kastar i sig utan känsla. Så en dag på Way out West var tillräckligt helt klart.

söndag 14 augusti 2011

Nyttig och Ekologisk Bärpaj

Jag gjorde en nyttig bärpaj igår för att det är så himla gott och nyttigt med bär. Jag gillar att ta fram den riktiga smaken och faktiskt känna den naturliga sötman, istället för att använda hinkvis med socker - och det endast smakar sött. Perfekt för diabetiker och GI:are. Ja perfekt för alla som inte vill äta för mycket socker.

Detta behövs till 4 pers:
75 gr riktigt smör*
1 kopp (ca 1 dl)  fiberhavregryn*
1 kopp (ca 1 dl) Reneé Voltaires bovetecrunch med hallon* (eller dinkelmjöl)
225 g frysta bär* (eller plockade)
1 msk vaniljpulver*
1 ½ dl vispad grädde* vid önskemål

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader och smörj formen (en liten form)
2. Smält smöret, och häll i bären i formen.


 3. Blanda det smälta smöret med havregryn, vaniljpulver och bovetecrunchen till en röra (det fungerar med dinkelmjöl också).


4. Sätt in pajen i ca 15-20 minuter tills den fått färg. Låt den sedan stå lite innan servering på spisen, så den hinner "fasta" sig, och gifta till sig.  

5. Servera med en klick grädde, och ät med kärlek själv eller i glada vänners sällskap. Är det någon i sällskapet som inte gett upp hoppet att "bli sötare", så kan man ringla lite agavesirap eller  strö lite råsocker över pajen. Men det är så himla gott utan det också!