fredag 2 september 2011

I love the new gym!

Ok, nu har jag invigt vårt nya gym som ligger typ 1 minut från oss. Hur himla härligt är inte det? Det finns inga ursäkter att inte träna, och även om man inte har jättelust så kan jag gå dit och ta en kvarts jogging typ. Bara jag går dit. Och de har ett tjejgym också, så vi tjejer kan slappna av lite mer! 


Jag och min bror i lite ekologiskt rosé-berusning slog vad  för ett tag sedan att vi ska springa blodomloppet nästa år (han ska ingå i vårt företag som ska ställa upp). Han har ju brutit sitt ben för 1 år sedan (fick spikar på 12 ställen i benet), och kommer nog aldrig bli helt återställt utmanar mig som har hela ben, men med lite för många kilo på kroppen (och då tänker jag i hälsosynpunkt)! Så nu finns det inga ursäkter längre!

Längd: 5 km
Aktivitet: Gå och jogga
Tid: 48.46 h


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTASTE CILLA! ♥


Idag fyller en av mina bästa vänner år! Fina Cilla har följt mitt liv sedan 2004, men det känns som vi känt varandra hela livet. Vi träffades pga en gemensam bekant som menade vi skulle passa varandra för vi var lika långa (han syftade att längden hade betydelse...)! Jag är så himla glad att hon finns vid min sida - hon är systern jag aldrig haft! Och det är så härligt att se hur hon strålar mer och mer. Det gör mig så himla glad. För du är så himla värd det, sistra mi! ♥

tisdag 30 augusti 2011

Skippa jätteräkan: Anti Scampi!



Om du vill göra något pyttelitet för miljön, så sluta äta jätteräkan (kallas också för scampi, gambas, tigerräckan eller tropisk räka) för det är verkligen det jättesämsta du kan äta! Både för dig själv, och framförallt för miljön! Scampi är en sådan "liten djävul" som du brukar få när du äter sushi! Se videon - den är väldigt informativ! Skippa jätteräkan, även den som sägs vara miljömärkt! Och nej, det är inte räkans fel, utan människans fel givetvis!

måndag 29 augusti 2011

Sockdesigners: Happy Socks fast ekologiska!

 Jag älskar när man kombinerar svart med något färgglatt och som man kanske inte förväntar sig.

Via Malin på Lyckobacken fick jag nys om att det finns ett företag som heter Sockdesigners som tillverkar färgglada, sköna och givetvis ekologiska strumpor! I´m really in love, och jag vet var jag ska köpa mina strumpor hädanefter! ÅHHHH, Cilla - ska vi göra en beställning - de har fri frakt! Man kan även skicka socko-o-gram till någon som man gillar!

Dessa vill jag ha på direkten: (Usch, för min insats i denna månads utmaning att leva minimalt). Jag borde skämmas. I alla fall lite.

OBS! Foton från Sockdesigners egna hemsida!

Veckans In & Ut

Vi hade kräftskiva i helgen. Kockumfatet, tallrikarna  och de blå glasen är köpta på second hand.
Veckans Ut:
  • 3 par tröjor: Emmaus
  • 2 gardiner (från förrådet): Emmaus
  • 2 små handdukar (från förrådet): Emmaus
  • 2 stora handdukar (från förrådet): Emmaus
  • 2 julklappstvålar: Emmaus
  • 1 hink: Emmaus
  • 1 dammsugare (min mamma fick den)
  • 3 böcker (från förrådet): Emmaus
  • 2 skrivböcker från filmvetenskapen: Sopsorterade
  • 1 tavla: Emmaus
  • 2 Djurgårdens flaggor (i förrådet): Tillhör min bror och har nu återförenats med honom igen
  • 1 lampa: Emmaus


Veckans In:
  • 2 gamla röllakan mattor (gåva från min mamma - de är över 10 år)
  • 1 st linklänning från Gudrun Sjöden
  • 1 st randiga strumpbyxor
  • 2 vykort av Jan Stenmark som vi ska rama in
  • 5 krukväxter
  • 2 beiga småkrukor (hittade i soprummet)
  • 1 svart vinterjacka som jag ärvt av min väninna

Summa: -8: Ibland är det roligt när man börjar gräva i saker som stått i förrådet hur länge som helst. Gamla handdukar och gardiner från 90-talet. Jag lovar att jag har varit en samlare, eller haft en stor oförmåga att slänga saker förut. Det är en sådan skillnad nu, och det känns så befriande. Dock så sparar jag vykort, brev och sådant eftersom det är kul att läsa när man blir äldre.

Jag har dock en förmåga att slänga i saker i skålar eller garderober för att få bort dem ur sikte. Jag har lovat min handledare att ta tag i dem med innan jag lägger dem i skålar och i garderober (eller svarta kassar i förrådet) eftersom det tar på min energi.

söndag 28 augusti 2011

Såpa bort all smuts


Vi har nu storstädat i hela vår gamla lägenhet, och det känns oerhört skönt. att få ett avslut. Vi har använt miljövänliga och en del ekologiska alternativ att städa med, men främst såpa!  Vi har såpat bort den här gamla lägenheten i grå, deprimerad betong och som vi aldrig lyckats trivas i trots mitt segertecken på fotot innan inflytt (ej tagit med nya kameran och med tilt+shift). 

Men vi välkomnar också vår nya lägenhet som vi trivs i, på riktigt. Allting bara passar. Här såpar vi med kärlek. Allting blir bra tillslut. Vi älskar vårt livliga, färgglada Kville!