fredag 17 februari 2012

jag mailade diana svensk


Jag köpte ett par ekologiska fingervantar av märket SVENSK i förrgår då jag tappat mina vantar och behövde ett par nya då kylan verkar komma varannan dag här i Göteborg. Alla produkter från SVENSK är gjord av ekologisk alpacka. Jag tog på mig dem direkt efter jag köpt dem eftersom jag höll på att frysa sönder fingrarna. När jag kom hem så märkte jag att en rosett lossnat någonstans på vägen. 

Jag tänkte om jag går tillbaka så får jag ett nytt par, men det var ju nya vantar så jag kom att tänka på att de skulle kunna skicka en rosett till mig, så jag kunde sy på den själv för att spara på miljön. Så jag mailade Diana Svensk som är grundare och designer för märket och jag fick svar efter en kvart (jag älskar engagerade människor). Behöver jag säga att jag älskar Dianas tanke om återanvändning, och företagets helhetstänk! Det gör mig så himla glad.

Sedan att Diana erbjöd mig låna ett provex av något som kommer att komma nästa år i deras kollektion är helt fantastiskt - för att jag skulle få ha den på mig på min stora dag! Vilken människa. Nu behövdes det inte - men att bara erbjuda den tjänsten. 

"Hej Veronyca!

Tack för ditt mail! 

Vad tråkigt att höra att ena vanten tappade sin rosett. Dessvärre har vi inte några extra rosetter hemma. Det är faktiskt första gången vi har en kund som hör av sig i den här frågan, men det är faktiskt en väldigt bra idé du kommer med, jag ska pröva ett beställa ett par extra rosetter till nästa leverans. Men tyvärr kan jag inte hjälpa dig med en ny rosett nu... 

I övrigt jobbar vi lite med "up-streaming" i vår produktion, dvs. när vi får reklamationer så skickar vi tillbaka dem till fabrik med andra leveranser så återvinns materialet till nya produktioner. Du får gärna byta ut vanten (kostnadsfritt) direkt hos oss, så ser vi till att vanten återvinns. Dock har vi bara http://www.dianasvensk.com/collections/all-products dessa produkter kvar på shopen, inga vantar tyvärr! Men en mössa får du gärna byta till om du vill. 

Är det vantarna du vill ha så får jag hänvisa dig till att gå tillbaka till butiken - oftast är butikerna bra på att skicka tillbaka reklamationer så vantarna hamnar nog hos oss ändå! 

Hoppas att det här svaret hjälpte! 

Vänliga Hälsningar, 
Diana Svensk
Grundare/Designer



finfika, solpromenad & fabriken


Har idag träffat min fina vänner M & M och deras söta charmtroll för fika och solpromenad. Vi passade på att kolla M`s kompis som startat en second hand i Majorna som heter Fabriken. Fast det var mer designprylar och därefter var ju även priset då givetvis. Men jag blev så himla förtjust i en gul lampa som jag vill ha i köket. Det skulle bli en sol, lysa upp vårt kök då vi har rätt murriga, grå och blå tapeter med blommor. T och jag ska dit imorgon och kolla läget, och gillar han den lika mycket som jag så köper vi den som en investering till vår lägenhet.

När M & M skulle iväg och göra ett ärende för framtiden så fick jag och charmtrollet promenera i solskenet själva. Vi kollade in Majornas äldre delar. "I" sov mest i och för sig, så det var lite nervöst hur hen skulle reagera när hen vaknade, men det var bara glada budskap via nappen. Ja, vi hade ett nappsamtal kan man säga om livets djupa områden. Åh, vad jag vill ha barn, nu. Vi funderar på adoption eftersom jag har svårt att bli gravid. Vi önskar med hela våra hjärtan, i alla fall. Tur jag har vänner som jag kan bebisgosa hos, så länge. 

En riktigt härlig dag, helt klart. It´s life dear people. 

torsdag 16 februari 2012

jag har vunnit en ekodiamant!


Oh, jag tävlade  guldsmeden och smyckesdesignern Johanna E, och jag vann en etisk utvunnen diamant på 0.03 karat och har ett värde på 850 kronor! Så himla kul! Yihooo. Jag undrar vad jag ska göra med den? Någon som har något förslag? 

onsdag 15 februari 2012

beyond retro



Alltså, det är väl ingen nyhet jag gillar second hand? Idag när jag och en väninna skulle köpa material till hennes bröllopskort som jag ska göra så fick vi ett flygblad om Beyond Retro. Åh, vad glad jag blev eftersom jag bara för några dagar kollade deras webbshop på Internet. Äntligen i Göteborg, eller inte? Det visade sig när vi hittade ned att affären funnits i Göteborg i 2 ½ år! Vi har varit helt ovetande om detta. Det var nästan så jag skämdes att jag ställt frågan. Vi hade inte tid att stanna så länge som jag velat, men i helgen ska jag dit och kolla runt igen. 




Dessa volangkjolar hängde i taket - så oerhört fint.




söndag 12 februari 2012

veckans in:ut



Veckans In:
2 förvaringskorgar till toaletten, GRANIT

Veckans Ut:
4 halsband, till kursare som gör smycken (och nu gör en recyclesmycken inspirerad av mig)
1 neccesär, till väninna
1 söndertrasad växt, tack KATT(la)
2 trasiga glas, sopsorteringen
2 kuddar, loppis

Summa: -8. Ja, det är väl inget att klaga på direkt. Vilken dag det är - solen skiner och det var nästan nollgradigt ute. Så jag tillbringade en stund på mitt favoritberg och solade nosen lite och drack te. Note to myself: Om du tar med löste, ta med en tesil. Men det var gött med te även om jag fick sila det mellan tänderna. Min glugg är dock inte den mest effektiva eftersom den är så bred.