fredag 23 mars 2012

I love bAGus

Så här cool är jag i min nya mysse, halsvärmare och solglasögon. Passar perfekt för lite kyliga vårkvällar och väldigt fin till min jeansjacka som jag fått ärva av bästa väninnan. Jag vill aldrig någonsin vara utan min mysse - jag kanske ska sova med min mysse precis som Emil gjorde? Jag vill så gärna ha en randig mössa med stjärna på också till i höst. Skaffa din din egen bAGus mössa - riktigt grym ekologisk  kvalitet. 

torsdag 22 mars 2012

vinn handgjorda örhängen


Malin som är smyckesdesigner och bloggar på Bilboblueeyes arbetar så miljövänligt hon kan när hon gör sina smycken. Nu tävlar hen ut ett av sina fina konstverk i silver. Du kan vinna ett par vackra vitsippor eller ett par coola clowner. För att tävla så ska du skänka 50 kronor till UNICEF, och även om du inte vinner så har du varit med och gjort en god gärning. Hur bra är inte det? Du kan läsa här hur du ska gå till väga.

onsdag 21 mars 2012

jobbintervju 2 & vinst

Jag var igår morse på jobbintervju 2 då jag denna gång fick träffa chef och arbetsledare (förra gången var det fältarbetarna). Jag var rejält mossig i huvudet eftersom vi tillbringat halva natten med Doris på djursjukhuset då vi lämnade henne där 04 på morgonen efter flera, flera timmars väntan och ultraljud och tester och eftersom de ville att en annan veterinär skulle kolla upp henne på morgonen. Men jag gjorde mitt bästa och det kändes bra, även om det var en rejäl grillning. De skulle återkomma nästa vecka och då ska referenser ringas om jag gått vidare. Det skulle definitivt vara helt fantastiskt om jag skulle få jobbet! 

Sedan visade det sig i all sorg att jag vunnit hos Ekonördarna på Lyckobacken. Jag har vunnit en egen mössa och halsvärmare från bAgus eko-retro kollektion. Jag har länge suktat efter en egen bAgus-mössa och vann hela kitet! ÅH! Vad passar bättre än en mössa och halsvärmare med löv till mig? Hinner nog använda dem några gånger innan våren slår ut för fullt - men ni kan ju tänka vad jag ska tillbringa min höst i? Men jag återkommer om en recension när jag fått testa. Hur himla fint som helst.

rest in peace älskade lilla doris ♥

Igår fick vi ta beslutet att ta bort Doris eftersom veterinären sade hon led och skulle fortsätta lida - det fanns ingen räddning som skulle gynna henne. Hon hade fel på njurarna och väldigt höga njurvärden trots sina unga år. Så igår gick vi dit med tunga steg och en arg, rädd och förtvivlad Doris fräste och morrade åt alla på djursjukhuset - de hade haft en hel del problem med att ta tester under morgon och förmiddagen då hon försvarat sig så gott hon kunnat. Men direkt hon hörde våra röster så lugnade hon ned sig, och vi lade henne försiktigt på hennes älskade filt, pratade, gosade och tog ett sista farväl av henne. Sedan fick hon en lugnande spruta och vi satt där med henne så hon skulle känna sig trygg innan hon fick sprutan. Hon somnade in med sitt lilla huvud i min hand. 

Nu är det så tomt, så tomt utan vår lilla familjemedlem. Ingen som purrar och kommer upp och trajjar och myser när vi vaknar. Ingen liten katt som skövlar vårt köksfönster när hon försvarar sitt revir från den enerverande grannkatten, inget gnäll om att gå ut på altanen, ingen liten röd katt i vår lägenhet.


♥ Rest in peace, älskade, älskade lilla Doris Day  
(dessa foton togs i lördags)





Vi kommer alltid, alltid älska dig lilla vildkatten. 



måndag 19 mars 2012

veckans in:ut

In:
1 st lampa från emmaus
2 krukor, Ikea
1 st växt, Ikea
1 st lampskärm, Ikea
1 st sängkappa, tradera

Ut:
1 doftoljehållare, loppis
1 lampskärm, väninna
2 döda pelargoner, sopsortering
1 vas, loppis
1 kjol, loppis

Summa: 0. Vi har köpt in lite nytt från Ikea och jag försökte verkligen bara ta det som behövdes. Vi håller på att göra om i vårt sovrum, så jag ville ha en mer helhet. Så här i efterhand kunde jag nog använt mig av second hand mer, och inte köpt allt nytt. Men ibland så behöver även vi lite nytt.

doris är sjuk


Vår lilla bebiskatt, Doris är sjuk och det är så himla jobbigt. När vet man om man ska gå till veterinären eller inte? När vi vaknade i söndags så var hon slöare än vanligt och sedan dess ligger hon nästan hela tiden. Hon äter inte, men har druckit lite med hjälp av oss. Igår kväll piggnade hon till lite och drack själv och satt i fönstret och kollade efter grannkatten. Nu ser hon lite mer "pigg ut" tycker jag även om hon ligger. Öronen är mer uppåt och hon är inte lika apatisk så förhoppningsvis är hon på rätt väg. Hon har varit så här en gång innan, och vi misstänker hon tuggat i sig någonting. Men om hon inte är bättre tills imorgon så får det bli veterinären bums.  

Hon tuggade på ett äpple i lördags - är det någon som vet om äpplen kan skapa problem för en katt?