Jag gjorde en nyttig bärpaj igår för att det är så himla gott och nyttigt med bär. Jag gillar att ta fram den riktiga smaken och faktiskt känna den naturliga sötman, istället för att använda hinkvis med socker - och det endast smakar sött. Perfekt för diabetiker och GI:are. Ja perfekt för alla som inte vill äta för mycket socker.
Detta behövs till 4 pers:
75 gr riktigt smör*
1 kopp (ca 1 dl) fiberhavregryn*
1 kopp (ca 1 dl) Reneé Voltaires bovetecrunch med hallon* (eller dinkelmjöl)
225 g frysta bär* (eller plockade)
1 msk vaniljpulver*
1 ½ dl vispad grädde* vid önskemål
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader och smörj formen (en liten form)
2. Smält smöret, och häll i bären i formen.
3. Blanda det smälta smöret med havregryn, vaniljpulver och bovetecrunchen till en röra (det fungerar med dinkelmjöl också).
4. Sätt in pajen i ca 15-20 minuter tills den fått färg. Låt den sedan stå lite innan servering på spisen, så den hinner "fasta" sig, och gifta till sig.
5. Servera med en klick grädde, och ät med kärlek själv eller i glada vänners sällskap. Är det någon i sällskapet som inte gett upp hoppet att "bli sötare", så kan man ringla lite agavesirap eller strö lite råsocker över pajen. Men det är så himla gott utan det också!
7 kommentarer:
Åh vad roligt att du har startat en privatare blogg igen! Hurra!
Kram!
Ja, jag saknade faktiskt det, och kände det var på tiden jag startade den, och nu var dess tid mogen. Så här är MIN blogg. Bara min! Kram <3
Härligt!
MUMS va gott det lät!! Men vad är LCHD för nåt??
Anneli: LCHF ska det ju vara. Fast det anade du nog kanske?
Men jag inser att pajen inte är så LCHF som jag trodde. Det får ju inte innehålla några kolhydrater, och inte ens bovete. Så jag har lurats lite helt klart.
Ja, det var därför jag undrade... Tyckte inte att den var riktigt LCHF...!
Skicka en kommentar