torsdag 18 augusti 2011

Dags att bli flitig plugghäst

Ja, nu ska jag sätta mig i skolbänken igen och gå en handledarkurs (7.5 p) på Göteborgs Universitet. Jag är ju numera handledare och ansvarig för praktikanterna på jobbet. Jag gick en tvådagarskurs förra terminen - så nu ska jag även gå denna under höstterminen under 7 tillfällen. Ska bli oerhört spännande och lärorikt då jag känner det är viktigt att få mer kunskap inom området.

10 kommentarer:

Cilla sa...

Vi kan plugga ihop :)

Vera sa...

Oyes, och lyssna på Plura samtidigt!

Jenny sa...

Wow, vad bra! Det är verkligen någonting som fler skulle göra tycker jag, för jag har varit praktikant själv några gånger och mina handledare har varit av... varierande kvalitet kan vi säga. Som praktikant kan det vara väldigt läskigt att komma till en arbetsplats och vara rädd för att göra fel, särskilt när man inte får någon som helst positiv feedback. Du kommer att bli en utmärkt handledare!

Kram!

Vera sa...

Tack Jenny. Men jag är väldigt noga med att ge feedback - jag vet hur viktigt det är. Problemet jag har är att jag oftast hamnar i facket "terapeut", vilket är en del i handledarjobbet - men man ska inte stagnera där utan röra sig mellan olika roller. Så jag får nog arbeta lite på det. Men som sagt, så ska det bli görkul och intressant, och samtidigt kunna etablera kunskapen i praktiken på min nya praktikant! :)

ämmah sa...

men åh ska du gå den? jag ska ju också vara handledare nu, men kände att kursen inte riktigt var min tekopp. ska läsa en annan på distans. ska dock gå på introduktion nu på torsdag och sen två dagar den 8-9 september. ska du gå då? eller har du redan gått det kanske så det räcker? :)

kul med en ny blogg! den följer jag direkt :)

Vera sa...

Ska du vara handledare du med? Vad kul! Då kan vi ge varandra råd och stöd! Ja, jag har redan gått den korta tvådagars-kursen. Gick den med Kelko i våras! Men rekommenderar någon mer - men det är bra du kör en på distans för det behövs nästan känner jag efter en praktikant.

Ja, häng på vettja! <3

ämmah sa...

ja alltså, jag ska tyvärr inte läsa någon handledarkurs, men jag hoppas att det ska gå bra att styra upp en praktikant ändå :) vi är tre som delar på uppdraget. ska bli kul!

Vera sa...

Ja, klart du kommer fixa det utan problem. Jag har haft en praktikant nu i våras och det fungerade - men eftersom jag är helt ensam så behöver jag lite mer kött på benen kände jag. Skönt att slippa vara helt själv. Vad ska du läsa på distans?

ämmah sa...

jag ska läsa en kurs som heter neuropsykiatri och kriminalitet. 7,5 hp på kvartsfart. det ska bli spännande!

Vera sa...

Ja, det låter onekligen som en spännande kurs!